Fa molts anys que una de les meves principals fonts de coneixement i noves maneres de pensar prové de les xerrades TED. Un lloc per a noves reflexions per construir un futur millor, i sobretot, més coherent i sostenible.

Què és TED i TEDx

TED és un esdeveniment anual en què alguns dels pensadors i emprenedors més importants del món estan convidats a compartir el que més els apassiona. “TED” significa Tecnologia, Entreteniment i Disseny, tres grans àrees que en conjunt estan donant forma al nostre futur, encara que en realitat l’esdeveniment inclou moltes més temàtiques, mostrant “idees que mereixen la pena” de qualsevol disciplina. Els assistents a les conferències TED les denominen “el millor balneari del cervell” i “un viatge de quatre dies al futur”. El públic – executius, científics, creatius, filantrops – és gairebé tan extraordinari com els oradors, que han estat personalitats de la talla de Bill Clinton, Bill Gates, Jane Goodall, Frank Gehry, Paul Simon, Sir Richard Branson, Philippe Starck i Bono . TED es va celebrar per primera vegada a Monterey, Califòrnia, el 1984.

El 2001, la fundació de Chris Anderson “Sapling Foundation” va adquirir TED al seu fundador, Richard Saul Wurman. En els últims anys, TED s’ha ampliat per incloure una conferència internacional, TEDGlobal, que el 2014 s’ha celebrat a Rio de Janeiro; iniciatives de contingut, inclosos els TEDTalks i TED.com, i el premi TED. TED2015 va tenir lloc al març a Vancouver amb un esdeveniment de transmissió simultània a Whistler, BC.

Els vídeos TED (màxim 18 minuts de durada) sobre ciència, tecnologia, sostenibilitat, pobresa, art… estan disponibles gratuïtament a www.ted.com

Opina

Tienda

cat / esp / eng