Idea original: Roig Creatius
Direcció Creativa: Sergi Roig
Promou: Regidoria d’Identitat Sant Carles de la Ràpita
Fotografia: Dani Dassoy
Disciplina: #Creative direction #Branding
#Naming #Innovation #Design
#Art direction #events #Exhibition

Orígens és la reivindicació del passat més recent de la Ràpita posat en valor, reviscut i interpretat per la ciutadania. El fet rapitenc explicat pels rapitencs a locals i forans.

Al llarg d’un cap de setmana es vol posar de relleu la singularitat econòmica i social de la població a inicis del segle XX. Unes singularitats representades per dos grups socials: els pescadors i els mariners d’una banda, i el món pagès i ramader d’una altra, així com tot allò que gira al voltant d’aquests dos mons.

I tot això es posa en escena al barri del Xicago, un dels barris amb més història del municipi, escenari de tots els canvis socials i econòmics de la població. Un barri molt vital en temps passats i que ara es troba envellit demogràficament i amb poques activitats econòmiques emplaçades en ell. Orígens vol ser l’excusa que permeti posar-lo en valor, així com el primer pas per a reactivar-lo socialment.

Durant tres dies els veïns de la població, ja sigui organitzats en les associacions locals o a títol individual, participen en aquesta activitat organitzant i interpretant ells mateixos rols vinculats a aquests dos grups socials. Els mariners i les seues famílies reparant xarxes al carrer, fent la partida de morra o de buti a les tavernes; i els pagesos, arribant amb els carros carregats d’arròs de la ribera pujant pel carrer llarg, cosint els sacs esguerrats per a la collita de la garrofa o de l’oliva; els xiquets jugant al carrer a birles, a boles, fent carreres… Tot un ecosistema reproduït i posat en acció en el seu espai original.
De l’anàlisi d’oportunitat a l’execució de la idea

La implicació en el desenvolupament de les nostres terres sempre ha estat primordial per al nostre estudi. D'aquest fet va sorgir, ja fa 9 anys, la intenció d'apostar per un canvi qualitatiu en la promoció i desestacionalització del model turístic actual, i una de les primeres idees que vam proposar va ser la creació d'Orígens, que en aquell temps encara anomenàvem "Festa del Mar".
 Aquest esdeveniment ens permetia crear un actiu turístic i cultural que per una part feia accessibles unes dates allunyades del model de sol i platja, i per l'altra, una posada en valor dels costums, tradicions, societat i productes autòctons.
 Tot això es va anar perfilant durant diferents legislatures fins que el consistori actual va creure en el projecte i va decidir apostar per dur-lo a terme.

Orígens com a marca

Entenem Orígens com una entitat única i independent. Un organisme viu que es mou, s'alimenta i creix. De la mateixa manera hem creat el concepte de marca. Començant pel naming, que va passar a ser una paraula amb unes connotacions universals, que aporta una percepció mística, absoluta i immutable.


Per a la creació del logotip vam sintetitzar els mateixos atributs del nom, que vam assignar a la forma circular. En tota la història del món el cercle ha estat considerat com el "tot", l'òvul, el començament, el Sol... i així vam convertir la lletra "O" en la unificació de la marca, amb el detall rubricat de la punta de la banya com a detall localitzador i identitari autòcton.Un cop generat l'isotip principal vam definir un sistema per il·lustrar cada temàtica a l'interior del cercle, el que simbòlicament, al ocorrer gràficament dins la "O", fa que sigui l'orígen o inici visual de qualsevol element que contingui.

Totes les fotografies cedides per Dani Dassoy.
Mama, jo no vull anar a treballar al camp, jo vull cosir! Deixam aprendre!! Hi ha unes modistes que ensenyen totes les tardes, i faré patrons i et prometo que també et cosiré els vestits per Festes i aniràs tan guapa!! I saps? Quan fa bon temps surten al carrer a cosir!!
Mostra d'anunci per a ràdio.

Plaça Carles III, 27 1-3
Sant Carles de la Ràpita
43540 Spain
+34 977 09 25 45
hola@roigcreatius.com

Tienda

cat / esp / eng